kinesiskt horoskop

Råttans år

Råttans tecken
År som var råttans år: 1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008.

Råttans år är inledningen på den tolvåriga cykeln som kännetecknar kinesisk astrologi. Därför får råttan ofta symbolisera nystart och början på saker. Råttans år karakteriseras också av hårt arbete och aktivitet. Det är därför ett bra år att påbörja något nytt projekt, skaffa nytt jobb eller börja dejta. Eller till och med gifta sig. Men råttans tecken kommer inte att göra att dina affärer blomstrar snabbt eller innebära omedelbara förändringar, nej, råttan är metodisk och långsam och gör saker som fungerar i det långa loppet.

Om man är född i råttans år är man en logisk, realistisk människa med gott om uppfinningsrikedom och ambition. Råttor är intelligenta och även mycket socialt kompetenta med gott om utstrålning. De är flexibla och anpassar sig lätt till nya situationer. Råttor har ofta många bollar i luften och klarar av det galant. Människor födda i råttans år är helt enkelt begåvade och trevliga på samma gång och de är duktiga på att se möjligheter och dra nytta av dem.


Råttans tecken

Den som är född i råttans tecken har sinne för ekonomi och är expert på att göra en bra deal. De är snabba i huvudet och mycket intelligenta och gillar att ta på sig många olika uppgifter samtidigt. Råttor är duktiga ledare och tycker om att ta ansvar för andra människor och viktiga uppgifter. De har också en naturlig respekt med sig så en råtta passar mycket bra som chef. Pengar ser de som någonting mycket motiverande och de är som sagt ekonomiska och duktiga på att spara klokt.

Personer födda i råttans år är ofta friska men råkar å andra sidan lätt ut för stress. De kan vara lite väl aggressiva och mår bra av att försöka lugna sig lite.

Men även om de kan verka lite kallt beräknande är de mycket varma i sin kontakt med familjen. De bangar inte för hushållsarbete och gillar att vara hemma och pyssla om sitt hem och sin familj.

Det är att rekommendera att ta råd från människor födda i råttans tecken. De är duktiga på att se helheten vad gäller problem och kommer på finurliga lösningar.

Råttor är ett av de allra mest utåtriktade kinesiska stjärntecknen och gillar att omge sig med många vänner. De har ett rikt socialt liv och vill du bli tillsammans med en råtta gäller det att du kan hänga med på dennes snabba livsstil men även att du är romantisk och hemmakär precis som råttan själv.


Varje år har, förutom själva tecknet, anknytning till ett av de fem kinesiska elementen. Här nedan kan du se de exakta datumen för råttåren samt vilket element respektive år tillhörde:
  • 5 februari 1924 24 januari 1925: Trä
  • 24 januari 1936 10 februari 1937: Eld
  • 10 februari 1948 28 januari 1949: Jord
  • 28 januari 1960 14 februari 1961: Metall
  • 15 februari 1972 2 februari 1973: Vatten
  • 2 februari 1984 19 februari 1985: Trä (Wood),
  • 19 februari 1996 6 februari 1997: Eld
  • 7 februari 2008 25 januari 2009: Jord


Råttans år

Kinesiskt horoskop                                                                 Oxens år